pondělí 15. února 2016

Začátek? Nebo konec?

Proč vlastně blog?
Proč si někdo založí blog? Proto, aby sdílel to, co chce? Pro vyjádření sebe sama? Vnitřní uskopojení? Pocit, že dokáže všechno, když bude své názory filtrovat ven? Nebo proto, že chce inspirovat jiné lidi?
Tohle všechno stojí za zrodem tohoto blogu. Plus ještě jedna věc. Už od malinka jsem měla sklony k tomu zapisovat si všechno, co jsem dělala. Nějdřív do jakýchsi notýsků. Později se tyto mnohdy otrhané dětské knížky změnily v deníky. Což Vám můžu doporučit. Není důležité co si píšete, jak si to píšete, kolikrát denně nebo týdně píšete... Ale důležité je, že píšete a zaznamenáváte svůj život.
A to je vlastně celá hlavní myšlenka tohoto článku! Samozřejmě, že někdo může říci, že psaní deníku v 21. století je přežitek, ale jedna věc zůstává a to ta, že nikdo jiný za Vás váš život nezaznamená. Pomocí deníku můžete sledovat vývoj své osobnosti v průbehu let. Vidět, kam jste se za tu dobu posunuli, jak jste toho dosáhli a kam směřujete. Nikdo nikde nenapíše, co jste cítili, když vás štvala učitelka ve 3. třídě základní školy. Nikdo nikde už nevystihle, jak jste prožívali taneční, první pusu, prvního panáka, buzeraci spolužáků, zápal plic a kocovinu. Všechno tohle ale papír uchová. Když si tak pročítáte staré deníky, napadne Vás, že vlastně nejste tak špatný člověk, jak si mnohdy myslíte a máte i docela dobré nápady. A jako mnoho podnikavých dítek z generace Y jsem se rozhodla expandovat na internet, neboť internet je přeci místo, kde své názory můžete nejsnadněji prezentovat. :)
Proto tohle všechno...
Doufám, že Vás bude bavit a budu na něm tvrdě makat. :D

Žádné komentáře:

Okomentovat